Midweektocht

In memoriam Leonard Van de Velde

feestzaal "de korenbloem"
Kerkplein
Zingem (Kruisem) 9750
Belgium

07:00 - 15:00
6
10
15
21
30
€ 3.00
Zie startpunt in google maps

Parcours

Beste Wandelvrienden,

Voor de tweede maal organiseren we onze Midweektocht  Memoriam Leonard Van de Velde, genaamd naar ons vroeger bestuurslid die ons al enige tijd heeft verlaten. We zullen Leonard altijd blijven herinneren als een uitstekend bestuurslid maar vooral dat Leonard  vele jaren het parcours van deze tocht heeft uitgetekend.

Terug zien we ons genoodzaakt, bij gebrek aan rustposten, ons parcours met lussen te bewandelen. We hebben het parcours hertekend en bieden jullie drie mooie lussen, aan. Vele wandelpaadjes en  wandelwegen zijn uit de vroegere midweek-tochten van Leonard opgenomen. Hieronder volgt een korte beschrijving van de drie lussen.

 

Lus 1: 7,8 km

erlaat de startzaal rechts voor de Sint–Bavokerk, richting voetbal plein, om zo via landelijke wegen en wegeltjes, naar de Damstraat, en zo  rond het Wannenlappersbos richting Schelde te wandelen. Nog voor de Schelde trekken we richting Stuyvenberg, en we stappen in het natuurgebied Grootmeers-Kleinmeers. We dwarsen de Nederzwalmse-steenweg, om zo langs de rustige wegen van de Boterhoek de startzaal te bereiken. Met lus 1 en een verkort gedeelte van lus 3, verkrijgen we dan onze 10 km afstand. 

 

 

Lus 2: 8.5 km

Met de tweede en tevens  de langste lus, trekken we via “Meuleken ‘t Dal” richting Asper, waar we in een korter gedeelte een afstand creëren voor de  kleinste afstand onder ons namelijk de 6 km. Het langere gedeelte zal het dorp doorkruisen. en zo stappen we naar het deel van de wandeltocht dat niet mag ontbreken: de Scheldekaai.  Deze zullen we tweemaal bewandelen, richting Scheldebrug Nederzwalm-Zingem, in combinatie met natuur en verharde wegen.  Om zo terug aansluitend met het kortere gedeelte langs onverharde wegen zaal De Korenbloem te bereiken.

 

Lus 3: 7,2 km

Samen vertrokken met voorgaande lus, wandelen wij na het splitsen bij de rotonde, aan het Administratief Centrum Zingem. Links door de wijken en wegeltjes, richting gehucht Broeck. Hier zullen langs een korter gedeelte de afstanden van 6 en 10 km een tweede maal de startzaal bereiken. Met de grotere afstand wandelen wij richting Heurne, volgen en dwarsen de Heirweg om zo langs de Meerskant en de Boterhoek, ons naar het einde te begeven.

 

Voor de liefhebbers van langere afstanden bestaat natuurlijk de  mogelijkheid om de verschillende lussen te combineren tot een langere afstand van 21 km .

Hopend dat jullie er van genoten hebben, kijken wij al uit naar onze volgende wandeling, op zaterdag 6 mei 2023, de Lozermeitocht.

 

Rustposten

 

6 km

10 km

15 km

21 km

Lus 1

 

 

7.7

7.7

Lus 2 groot

 

 

 

8.5

Lus 2 klein

3.6

3.6

 

 

Lus 3 groot

 

7.5

7.5

7.5

Lus 3 klein

27

 

 

 

totaal

6.1

11.1

15.2

23.8